• Volg het Future
  BMX Team op
 • Future BMX Team op Facebook
 • Future BMX Team op Twitter

Eerste EK rondes en Top Competitie wedstrijden leveren topresultaten op

Tijdens het paasweekend vonden de Europese rondes 1 en 2 plaats in Zolder (BEL). Natuurlijk waren we hier aanwezig om ons te meten, en wat wedstrijdervaring op te doen op het nieuwe 3e en 4e stuk van de baan, want later dit jaar komen we terug in Zolder voor het Wereldkampioenschap BMX!

Op zaterdag reed Kyano sterk en wist zich te plaatsen voor de finale van de boys van 8 jaar, hierin werd hij mooi 4e. Rocco reed sterke manches bij de boys van 9 en 10 jaar maar moest in de 1/16e finale het strijdperk verlaten na een schuiver in de eerste bocht. Voor Rinke hield het op in de 1/4 finale. Op zondag kwamen we terug voor ronde 2, het weer was beter en de jongens hadden er weer zin aan. Opnieuw goede manches van de jongens en plaatsing voor een volgende ronde werd behaald. Rocco werd in de 1/16e finale uitgeschakeld, Rinke kwam tot de 1/4 finale en Kyano kwam net tekort in zijn halve finale voor een finaleplaats. Al met al een leerzaam weekend voor de jongens!

Een weekend later, 11 en 12 april stond Top Competitie 1 op het programma, deze werd verreden in Valkenswaard. Op zaterdag werd er al lekker getraind tussen de buien door, en ondanks de harde wind werd er lekker getraind. Gelukkig was het zondag droog en al vroeg waren de jongens van blok 1 uit de veren om zich klaar te maken voor hun eerste Top Competitie van het seizoen. Kyano reed goede manches en via de winst in zijn halve finale was hij geplaatst voor de finale. Rocco plaatste zich ook gemakkelijk, moest zijn kwartfinale overleven en reed een ijzersterke halve finale waarin hij wist te winnen. Beide boys dus naar de finale. Kyano reed geen ijzersterk eerste stuk en mocht pas als 4/5 aansluiten uitkomend eerste bocht, op de baan vocht hij zich nog knap terug naar een 3e positie! Rocco startend vanaf startplek 8 was supersnel vertrokken en pakte de koppositie, op het 3e stuk raakten de nummers 1 en 2 elkaar en helaas kwam Rocco ten val… Teleurgesteld maar gelukkig geen schade. Rinke mocht aanvangen in blok 2, door problemen met het starthek en een aantal onderbrekingen duurde het allemaal erg lang. Rinke kwam zijn manches door, maar in de halve finale was het met een 6e plek voor hem afgelopen, en kon de terugreis beginnen. Om 10 uur waren we pas thuis…

Het weekend erop reden Rinke en Kyano het Gelders Kampioenschap in Putten, een wedstrijd onder de vlag van de NFF. Het was gelukkig droog en de jongens hadden er zin aan. Naast dat Rinke reed was hij deze dag ook nog mede commentator! Kyano reed goede manches en wist zich met 1-1-1 te plaatsen voor de halve finale, deze wist hij ook te winnen. In de finale was het een nek aan nek strijd en scheelde het op de finish luttele centimeters tussen de nummers 1 en 2. Knap gereden van Kyano maar helaas net tekort voor de winst, wel een mooie 2e plaats! Rinke reed vandaag ook sterk en wist zijn manches winnend af te sluiten, in de finale moest hij als 2e aansluiten maar door een goed 3e stuk wist hij door te schuiven naar de koppositie welke hij niet meer af gaf, de titel Gelders Kampioen was daarmee een feit.

Zaterdag 25 april streden Kyano, Rocco en Rinke voor de Overijsselse titel in Haaksbergen, gelijk een opwarmertje voor TC 2 welke ook verreden wordt op de baan in Haaksbergen. Het weer was niet geweldig, opnieuw regen vandaag. Kyano en Rocco reden vandaag tegen elkaar, want Kyano in februari 8 geworden en Rocco die in Juni 9 wordt, waren nu allebei 8 en mochten het zodoende tegen elkaar opnemen. Sterke manches voor de boys en via een halve finale geplaatst voor de finale. Aan elkaar gewaagd gingen ze natuurlijk allebei voor de titel, helaas lukte dat vandaag niet en moesten ze genoegen nemen met plek 3 (Kyano) en 4 (Rocco) Rinke, die na zijn titel in Putten opnieuw voor de winst ging, lukte dit vandaag wel met allemaal 1ste plaatsen vandaag mocht hij zich Overijssels Kampioen noemen.

Zondag 26 april reed Kyano AK 3 in Doetinchem. Rinke was vandaag de speaker en mocht Kyano omroepen! Rocco reed vandaag niet. Kyano wist in de open klasse bij de boys van 8 en 9 jaar een mooie 4e plaats te pakken in de finale. In zijn eigen klasse was Kyano oppermachtig en scoorde hij opnieuw de volle punten met 1-1-1 in de manches en ook winst in de finale, evenals in AK 1 in Ommen.

Volgend weekend rijden we TC 2 in Haaksbergen (2 en 3 mei).

ONZE PARTNERS

 • AA Drink
 • BMX24SEVEN
 • Caffè Agust
 • Double D Designs
 • Droste Vlees
 • Eurol
 • Fashion Furniture Design
 • Hartemink Interieurbouw
 • Kenny
 • Klyck
 • Meybo
 • Nijhuis CNC
 • Sphinx
 • Rien Tempert Tegelwerken

U wilt ons ook graag financieel ondersteunen? Uiteraard is dit mogelijk, het enige dat u hoeft te doen is contact met ons opnemen!

WORD PARTNER VAN
FUTURE BMX TEAM
mail ons